Συνεργασία- κλειδί της Τράπεζας Κύπρου με την ΙΒΜ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Συνεργασία- κλειδί της Τράπεζας Κύπρου με την ΙΒΜ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Στρατηγικός εταίρος της Τράπεζας Κύπρου για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της έχει επιλεγεί η ΙΒΜ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πιο σύγχρονης και αποτελεσματικής  πλατφόρμας πληροφορικής με εξορθολογισμένες διαδικασίες. Η αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη, μέσω ορατών και θετικών αλλαγών στην αλληλεπίδραση μεταξύ της τράπεζας και του πελάτη, αποτελεί καίριο στόχο του εν λόγω προγράμματος.

Η Τράπεζα Κύπρου αξιοποιεί την τεχνογνωσία της ΙΒΜ για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των διαδικασιών της σε όλο το φάσμα του οργανισμού, ψηφιοποιώντας και αυτοματοποιώντας διαδικασίες ώστε να επιτύχει σημαντικά βελτιωμένες λειτουργικές αποδόσεις και κατευθύνοντας συναλλαγές ρουτίνας στα ψηφιακά κανάλια.

Επιπλέον, η τράπεζα θα ενισχυθεί από τις δεξιότητες του τομέα IBM iX  για να λανσάρει μεγάλης κλίμακας επανασχεδιασμό των ψηφιακών της καναλιών με αρχική εστίαση στο Mobile Banking, εμπλουτίζοντας τις τεχνολογικές δεξιότητες του οργανισμού ώστε να υποστηριχθεί ο εκσυγχρονισμός του δικτύου καταστημάτων και η δημιουργία προσωποποιημένης εμπειρίας για τους πελάτες της σε κάθε επίπεδο συναλλαγής και με ενιαία μορφή σε όλα τα κανάλια επαφής. Η τράπεζα θα βελτιστοποιήσει την υφιστάμενη πληροφορική υποδομή της, ενισχύοντας την τυποποίηση και την αυτοματοποίηση με εξορθολογισμό των εσωτερικών πληροφορικών της συστημάτων και των διαδικασιών διαχείρισής τους και θα εισαγάγει δυνατότητες ανάλυσης και αξιοποίησης μεγάλων δεδομένων (big data).

Ως μέρος του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, η ΙΒΜ και η Τράπεζα Κύπρου θα δημιουργήσουν από κοινού μία Μονάδα Ανάπτυξης Ψηφιακών Εφαρμογών (Digital Factory), που θα λειτουργήσει ως κάθετος και ευέλικτος μηχανισμός παραγωγής, φιλοξενώντας αναδυόμενες τεχνολογικές δεξιότητες και αξιοποιώντας εργαλεία και μεθοδολογίες DevOps. Επιπλέον, η Τράπεζα Κύπρου και η ΙΒΜ θα δημιουργήσουν ένα κοινό μηχανισμό ενίσχυσης των Δεξιοτήτων για Καινοτομία (Joint Innovation Capability) – μια λειτουργία αφιερωμένη στην καινοτομία, στον οραματισμό, τη σύλληψη και ανάπτυξη πρωτοτύπων που θα τροφοδοτεί αδιάκοπα το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας με νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες.