Συνεργασία του ΟΚΑΑ με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνεργασία του ΟΚΑΑ με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ικανοποίηση για τη συνεργασία των δύο φορέων, αλλά και για τη λειτουργία της «Αγοράς του Καταναλωτή» εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τη δωρεάν παραχώρηση μιας σύγχρονης αποθήκης, επιφάνειας 270 τετραγωνικών, η οποία θα αξιοποιηθεί ως κεντρικός αποθηκευτικός χώρος της Οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης, στην οποία παρέστη και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Στον χώρο αυτό θα καταλήγουν οι δωρεές από όλη την Ελλάδα, από ιδιώτες, επιχειρήσεις και φορείς, όπως και από τον ίδιο τον Οργανισμό της Κεντρικής Αγοράς.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία «Αγορά του Καταναλωτή», λέγοντας ότι αποτελεί την υπογράμμιση της προσπάθειας της κυβέρνησης και του υπουργείου, για να έχουμε χαμηλότερες τιμές.

«Δεν ήταν η μόνη πρωτοβουλία. Οι αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις που υιοθετήθηκαν, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, επιτρέποντας σε περισσότερες επιχειρήσεις να πωλούν περισσότερα προϊόντα σε περισσότερα σημεία. Η διεύρυνση των εκπτωτικών περιόδων ακριβώς έχει αυτό το σκοπό και είχε επιτυχία. Και τώρα θα προχωρήσουμε με τη μελέτη του ΟΟΣΑ σε μία σειρά από τομείς, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε διάφορες στρεβλώσεις» όπως σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτες συναλλαγές στις ΔΟΥ στις 2-3 Ιανουαρίου

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι ο Οργανισμός της Κεντρικής Αγοράς της Αθήνας συνεργάζεται και με το «Χαμόγελο του Παιδιού», δείχνοντας ότι ένας θεσμός που ήταν παραμελημένος για χρόνια, μπορεί να έχει έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.

«Θέλω να ευχηθώ, με την ευκαιρία, σε όλους τους Έλληνες, το καλύτερο. Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε και πρώτα εμείς που είμαστε στην κυβέρνηση, η καινούργια χρονιά μπορεί να είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για όλους», κατέληξε ο υπουργός.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς, ανέφερε, από την πλευρά του, ότι οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας και των γύρω περιοχών αγκαλιάζουν καθημερινά την πρωτοβουλία για τη λειτουργία της «Αγοράς του Καταναλωτή».

Ακόμη σημείωσε: «Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μία πολιτική που στηρίζει τον καταναλωτή και οδηγεί σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. Αναδεικνύουμε και το κοινωνικό πρόσωπο της “Αγοράς του Καταναλωτή” με εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, που έχει σκοπό να στηρίξει τους πελάτες της Αγοράς, αλλά και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, στο οποίο δίνουμε τρόφιμα και αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να διευκολύνουμε όσο γίνεται την αποστολή του. Εργαζόμαστε με κύριο μέλημά μας τη διατήρηση κι ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Σε αυτή την προσπάθειά μας, η κοινωνία είναι στο πλευρό μας. Χρόνια πολλά και καλά, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε για τη νέα πρωτοβουλία του οργανισμού και ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε ότι η «Αγορά του Καταναλωτή» λειτουργεί σε πλήρη μορφή και έχει συμπιέσει τις τιμές στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Παράταση ως την Παρασκευή για τα τέλη κυκλοφορίας