Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς και Greca για την ανάπτυξη του e-commerce

Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς και Greca για την ανάπτυξη του e-commerce

Στόχος η υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα.

Την έναρξη συνεργασίας τους ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (Greek Ecommerce Association – GR.EC.A.) με στόχο την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο τομέας των ηλεκτρονικών πληρωμών αποτελεί ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce), αφού τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. Αφενός γιατί το εμπόριο εισέρχεται σε μία νέα εποχή, αυτή των ηλεκτρονικών εγχρήματων συναλλαγών και της απομάκρυνσης από την έννοια της φυσικής εγγύτητας, και αφετέρου γιατί ο Έλληνας online καταναλωτής διακατέχεται -σε σημαντικό βαθμό- από αίσθημα ανασφάλειας αναφορικά με τα e-payments και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι δύο οργανισμοί, οδηγούμενοι από την επιθυμία για την ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ τους και έχοντας τη βεβαιότητα ότι η συνεχής και μόνιμη συνεργασία θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που απασχολούν τον χώρο, θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον και τις ενέργειές τους τόσο στην εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες λύσεις e-payments και στην βέλτιστη αξιοποίησή τους, όσο και στην ενημέρωση των καταναλωτών για την ασφάλεια, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών πληρωμών».

Ο Σπύρος Αρμενιάκος, επικεφαλής της Διεύθυνσης Merchant Acquiring & ePayments της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε σχετικά «Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στη διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, λειτουργώντας με άξονα τον πελάτη έναντι του μοντέλου με επίκεντρο το προϊόν. Ως βασικός συμμετέχων στο οικοσύστημα πληρωμών, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε -σε στενότερη πλέον συνεργασία με τον GRECA- στην κατεύθυνση της ενημέρωσης καταναλωτών, φορέων και επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο αναβαθμισμένο περιβάλλον ηλεκτρονικών πληρωμών, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, νέες δυνατότητες και εξατομικευμένες λύσεις».

Ο Φώτης Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του GR.EC.A. δήλωσε ότι «Η συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει σημαντικά το έργο του Συνδέσμου στην εκπαίδευση των επαγγελματιών και την ενημέρωση των καταναλωτών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο eCommerce. Παράλληλα, η εκτεταμένη υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών από τους καταναλωτές θα βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη και θα περιορίσει τις αθέμιτες πρακτικές στο εμπόριο».