Συνεργάτης του Πούτιν “τα ρίχνει” στο ΝΑΤΟ για την έκρηξη στο φράγμα Καχόβκα

Συνεργάτης του Πούτιν “τα ρίχνει” στο ΝΑΤΟ για την έκρηξη στο φράγμα Καχόβκα
epa10377235 Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with leadership of military-industrial complex enterprises in Tula, Russia, 23 December 2022. Vladimir Putin set the task of providing the troops with all the necessary weapons in a short time. EPA/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το φράγμα, με ύψος τριάντα μέτρα και μήκος 3,2 χιλιόμετρα, οικοδομήθηκε το 1956 στον Δνείπερο, στο πλαίσιο της ανέγερσης υδροηλεκτρικού εργοστασίου.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ «φέρουν την ευθύνη» για την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Πάτρουσεφ είπε ότι οι χώρες αυτές «συντονίζουν τις δραστηριότητες της Ουκρανίας» και ως εκ τούτου «έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τους βομβαρδισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φράγμα έσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης, στέλνοντας χείμαρρους νερού σε μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία επιρρίπτουν η μία την άλλη την ευθύνη για την καταστροφή του φράγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: