Συγγνώμη από την οικογένεια του «κύριου Total» ζητά ο οδηγός που οχήματος

Συγγνώμη από την οικογένεια του «κύριου Total» ζητά ο οδηγός που οχήματος
Photo:

O οδηγός του εκχιονιστικού μηχανήματος ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του διευθύνοντος συμβούλου της Total για τον θάνατό του στο δυστύχημα σε ρωσικό αεροδρόμιο.

O οδηγός του εκχιονιστικού μηχανήματος που προκάλεσε το δυστύχημα του αεροσκάφους όπου επέβαινε ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Total που έχασε την ζωή του στα τέλη Οκτωβρίου στη Μόσχα έγραψε μία επιστολή για να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του Κριστόφ ντε Μαρζερί, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

«Είμαι συντετριμμένος. Δεν ξέρω πώς να εκφράσω το βαθμό της οδύνης που νιώθω εξαιτίας αυτής της τραγωδίας» υποστήριξε από το κελί του ο οδηγός Βλαντίμιρ Μαρτινένκο, που έχει προφυλακιστεί από τον Οκτώβριο, σε αυτήν την επιστολή που δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό του δικηγόρου Αλεξάντρ Καραμπάνοφ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Συγχωρήστε με, εάν μπορείτε» εκλιπαρεί ο Μαρτινένκο, στον οργανισμό του οποίου βρέθηκαν 0,6 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος τη στιγμή του δυστυχήματος, σύμφωνα με τους ανακριτές.

Το αεροπλάνο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της πετρελαϊκής εταιρείας- κολοσσού της Γαλλίας, Total, συγκρούσθηκε κατά την απογείωσή του με ένα εκχιονιστικό όχημα τη νύκτα της 20ής προς την 21η Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας και στη συνέχεια συνετρίβη. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν επίσης οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους και μία αεροσυνοδός.

Ο Βλαντίμιρ Μαρτινένκο, ο οποίος υπήρξε ο τελευταίος στον οποίο ασκήθηκε δίωξη στην υπόθεση αυτή, υποσχέθηκε επιπλέον να «συνεργαστεί με την ανάκριση (…) προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι» της τραγωδίας αυτής.

«Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι είμαι υπεύθυνος για την τραγωδία αυτή, θα αναλάβω πλήρως την ευθύνη» προσέθεσε.

Βάση των ηχητικών δεδομένων που καταγράφηκαν στα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους και των βίντεο από κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, οι εμπειρογνώμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πιλότοι του αεροσκάφους είχαν δει το εκχιονιστικό μηχάνημα στο διάδρομο απογείωσης, όμως το όχημα προς στιγμήν εξαφανίστηκε, ο πιλότος συνέχισε τη διαδικασία της απογείωσης και δεν αντιλήφθηκε το εκχιονιστικό μηχάνημα, που εμφανίστηκε και πάλι στο διάδρομο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση.