Συγγνώμη Google: Η Apple πήρε πίσω το «στέμμα» της

Συγγνώμη Google: Η Apple πήρε πίσω το «στέμμα» της

Η Apple κατάφερε να διασωθεί από το χθεσινό «ναυάγιο» του Nasdaq στην Αμερική με αποτέλεσμα να καταφέρει να περάσει ξανά στην πρώτη θέση της κεφαλαιοποίησης παγκοσμίως.

Μια σειρά από τεχνολογικές μετοχές είχαν μια καταστροφική ημέρα στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη.  Αυτό  ένα ακόμη σημάδι ότι νευρικοί επενδυτές δεν είναι πλέον πιστοί σε εταιρείες που ήταν τα «αγγελούδια της αγοράς» πριν από λίγο καιρό. Αλλά η Apple δεν ήταν ανάμεσά τους.

Συγκεκριμένα η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε 2%, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 10 δισ. δολάρια, γεγονός που φέρνει την εταιρεία στην πρώτη θέση παγκοσμίως, καθώς η αξία της φτάνει ξανά τα 534 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές της Alphabet που είχαν «κλέψει» για λίγο διάστημα τον τίτλο απ’ την Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 5%, οδηγώντας την κεφαλαιοποίησή της λίγο πάνω από τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια παρόμοια ρευστοποίηση υπήρξε και στις μετοχές του Facebook, οι οποίες εκτοξεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες ακολουθώντας την πορεία των κερδών της εταιρείας, αν και ανέκαμψαν κάπως το απόγευμα, για να πέσουν σχεδόν 2 % στο κλείσιμο της αγοράς.

Ακόμη και η συνολική αγορά συσπειρώθηκε στη διάρκεια της ημέρας, με τον Dow Jones Industrial Average να ανεβαίνει λίγο περισσότερο από 1 %, τον δείκτη Nasdaq να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς εταιρείες όπως η Tesla και η Yahoo είδαν τις μετοχές τους να μειώνονται μέχρι και 6%. Από την άλλη, εταιρείες του Διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων των Facebook , Amazon, Netflix και η Google οι οποίες είχαν την καλύτερη πορεία, είδαν τις μετοχές τους να βυθίζονται.