Συνυφασμένος με την ανάπτυξη ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας, δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος

Συνυφασμένος με την ανάπτυξη ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας, δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος

Στο Αγρίνιο συνέχισε σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της απασχόλησης, στις εξαγωγές και στην ανάπτυξη», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών Αγρινίου και Ξηρομέρου.

Όπως δήλωσε από το Αγρίνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «η παρουσία μου στους εκπροσώπους του παραγωγικού κόσμου έχει το ουσιαστικό περιεχόμενο της πολιτικής μας βούλησης, να συνεχίσουμε, δηλαδή, να στηρίζουμε τους πυλώνες της παραγωγικής οικονομίας».

Σε αυτό το σημείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «το παράδειγμα της Ένωσης Αγρινίου είναι ενδεικτικό και δείχνει ότι η περιφερειακή Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει καθοδηγητικά για όλη τη χώρα».

Στην συνέχεια σημείωσε ότι «πριν απ’ όλα θα πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» και συμπλήρωσε: «Έχουμε εξασφαλίσει συνολικά 20 δισ. ευρώ για τους αγρότες με τη νέα ΚΑΠ. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη που είχαμε ποτέ ως χώρα. Κάποιοι απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Θωμάς Κουτσουπιάς, αφού καλωσόρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εστίασε στην ανάγκη λήψης αποφάσεων, που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής στην εκπαίδευση των αγροτών και στην προστασία του εισοδήματός τους, ενώ πρόσθεσε ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να αποτελέσει την περιφερειακή ενότητα – «πιλότο» για το μέλλον, αφού διαθέτει όλα εκείνα τα φυσικά, πλουτοπαραγωγικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα, που αποτελούν τη βάση για μια νέα οικονομία.