Συνεισφορά άνω των 300.000 ευρώ στο ΕΣΥ από την P&G

Συνεισφορά άνω των 300.000 ευρώ στο ΕΣΥ από την P&G
Η εταιρεία ανακοινώνει την οικονομική ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων αναφοράς και τη στήριξη με προϊόντα προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας περισσότερων από 35.000 συνανθρώπων μας σε ανάγκη.

Η Procter & Gamble, η εταιρεία πίσω από γνωστά προϊόντα όπως Ariel, Fairy, Always κ.α., ανακοινώνει την ενίσχυση, μέσω δωρεάς στο Υπουργείο Υγείας, των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την περίθαλψη των ασθενών και την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας και φροντίδας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καλύπτονται οι ανάγκες σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και οικιακής φροντίδας, για περισσότερους από 35.000 συνανθρώπους μας που λόγω της πανδημίας έχουν επηρεαστεί  ακόμα περισσότερο.

Με μια συνολική συνεισφορά άνω των 300.000 ευρώ, η εταιρεία μέσα από τις παραπάνω δράσεις συνδράμει στην προσπάθεια ανακούφισης των έκτακτων αναγκών στη χώρα μας.

Η εταιρεία παραμένει κοντά σε όλους τους αρμόδιους φορείς και σε συνεργασία μαζί τους θα συνεχίσει να αξιολογεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε έχουν επηρεάσει το σύνολο της κοινωνίας μας και κάθε πτυχή της ζωής μας. Την ίδια στιγμή κάποιοι από τους συνανθρώπους μας χρειάζονται σήμερα ακόμη μεγαλύτερη στήριξη. Όλοι εμείς στην P&G, νιώθουμε την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους οργανισμούς και τις αρμόδιες αρχές και μαζί να στηρίξουμε την  τοπική κοινωνία, φροντίζοντας τόσο αυτούς που μας φροντίζουν αλλά και όσους έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας», ανέφερε ο Antoine Brun, Αντιπρόεδρος της P&G Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Οι δράσεις της P&G στην Ελλάδα συμπληρώνουν το συνολικό έργο της P&G πανευρωπαϊκά, αλλά και παγκοσμίως, στην ενίσχυση της μάχης κατά της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, η P&G ανακοίνωσε δωρεές ύψους άνω των 15 εκατ. δολαρίων σε προϊόντα προσωπικής υγείας και υγιεινής, αντισηπτικών και χρηματική ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων και των εργαζομένων υγείας στην πρώτη γραμμή. Στο πλαίσιο αυτό, η P&G Ευρώπης προχώρησε σε δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων στο δίκτυο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για την παροχή έκτακτης βοήθειας, ιατρικών αναλώσιμων και κατάρτισης σχετικά με θέματα υγιεινής σε ευάλωτες ομάδες στην Ευρώπη.

Καθώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση, η P&G θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους στήριξης της συλλογικής προσπάθειας για όσο χρειαστεί. Έχει ενεργοποιήσει τους εσωτερικούς της μηχανισμούς αλλά και το δίκτυο των συνεργατών της με επίκεντρο τους  εργαζόμενούς της, τους καταναλωτές και τις κοινωνίες στις οποίες επιχειρεί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της P&G στην ενίσχυση της μάχης κατά της πανδημίας μπορείτε να δείτε εδώ.