Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πλήρη ρήξη και μονομερείς ενέργειες

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πλήρη ρήξη και μονομερείς ενέργειες

Αυτή τη στρατηγική ζητάει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Κοσμάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως δεν έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό «μέτωπο». Μετά από τη συνιστώσα που τον καλούσε να παραιτηθεί μετά τη συμφωνία του Eurogroup, αυτή τη φορά η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» θέλει μονομερείς ενέργειες και πλήρη ρήξη με τους δανειστές.

Σε κεντρικό άρθρο της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά» υπό τον τίτλο «Ώρα για μονομερείς ενέργειες» το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Κοσμάς διαπιστώνεται πως η λήψη μονομερών ενεργειών και τελικά η ρήξη είναι αναπόφευκτες και τονίζεται πως «αναπόφευκτο θα αποδειχθεί και το εργαλείο της στάσης πληρωμών. Τα επόμενα στάδια και επίπεδα της ρήξης μπορεί να επιτάσσουν κι άλλες τακτικές κινήσεις (νομισματικές επιλογές, ακόμη και γεωπολιτικές συμμαχίες), ωστόσο όλα πρέπει να υποτάσσονται στον εργατικό διεθνιστικό στρατηγικό στόχο της περιόδου: κάτω η λιτότητα!»

Παράλληλα ασκείται κριτική και στο Μαξίμου, περί υπαναχωρήσεων από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι περικοπές και οι υπαναχωρήσεις είναι αρνητικό στοιχείο, ακόμη χειρότερη είναι η αντιστροφή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ», όπως η περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ. Έτσι «είναι επακόλουθο ότι αυτές οι υπαναχωρήσεις/ανατροπές συνοδεύονται από χρησιμοποίηση των ‘κατάλληλων’ προσώπων. Στην ΤτΕ, στις διοικήσεις των νοσοκομείων και αλλού παραμένουν οι εκλεκτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή ο υπ. Οικονομικών συλλέγει ως συμβούλους μεγαλόσχημους υπαλλήλους των διεθνών τοκογλύφων. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί εξαντλήθηκαν ΗΔΗ τα όρια μιας στρατηγικής που θεωρούσε ότι μπορούσαν να παρθούν στοιχειώδη φιλολαϊκά μέτρα με την ανοχή των δανειστών. Αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει..».