Συνολικά κέρδη 56,8 δισ. δολαρίων για Alphabet, Microsoft και Apple

Συνολικά κέρδη 56,8 δισ. δολαρίων για Alphabet, Microsoft και Apple
Photo: pixabay.com
Η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 21,7 δισ. δολάρια, η Microsoft 16,5 δισ. δολάρια και η Alphabet 18,53 δισ. δολάρια.

Σε απρόσμενα ύψη εκτινάχθηκαν τα κέρδη των Big Tech, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση της πανδημίας, που έδωσε ώθηση στις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες πέρυσι.

Όπως αναφέρουν οι FT, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Apple, Aphabet και Microsoft έδειξαν πως η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και gadgets συνεχίζει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι τεχνολογικές εταιρείες να είναι οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι της φετινής σταδιακής ανάκαμψης.

Οι τρεις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν συνδυαστικά κέρδη μετά φόρων ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων την εβδομάδα κατά το τελευταίο τρίμηνο. Στα 56,8 δισ. δολάρια, το σύνολο ήταν σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι και 30% υψηλότερα από τις προβλέψεις της Wall Street.

Η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 21,7 δισ. δολάρια με κύκλο εργασιών 81,4 δισ. δολάρια, η Microsoft καθαρά κέρδη 16,5 δισ. δολάρια με κύκλο εργασιών 46,2 δισ. δολάρια και η Alphabet καθαρά κέρδη 18,53 δισ. δολάρια με κύκλο εργασιών 61,88 δισ. δολάρια. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι πολύ υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα η Facebook και την Πέμπτη η Amazon.