Συντηρεί τα αβάσιμα σενάρια ο Ερντογάν: Προειδοποιήσαμε για το Ορούτς Ρέις, πήραν την πρώτη απάντηση

Συντηρεί τα αβάσιμα σενάρια ο Ερντογάν: Προειδοποιήσαμε για το Ορούτς Ρέις, πήραν την πρώτη απάντηση
epa08271657 Turkish President Recep Tayyip Erdogan attends a bilateral meeting with Russian President Vladimir Putin (not pictured) at the Kremlin in Moscow, Russia, 05 March 2020. President Erdogan is on a working visit to Moscow. EPA/PAVEL GOLOVKIN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι απαντούν αρμόδιες ελληνικές πηγές στα αβάσιμα σενάρια και ισχυρισμούς τουρκικών δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων η φρεγάτα «Λήμνος» υπέστη ζημίες ύστερα από εμπλοκή με αντίστοιχη τουρκική - Τα σενάρια αυτά τροφοδοτεί με τη σειρά του ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε νέες δηλώσεις με τις οποίες κάνει για λόγο για απάντηση της τουρκικής πλευράς σχετικά με το «Ορούτς Ρέις» προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τους προειδοποιήσαμε ότι θα το πληρώσουν ακριβά αν επιτεθούν στο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», δήλωσε πριν από λίγο, σύμφωνα με το Reuters.

Oι δηλώσεις του φαίνεται να αποτελούν απόπειρα να ανατροφοδοτήσει αβάσιμα σενάρια και ισχυρισμούς τουρκικών δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων η φρεγάτα «Λήμνος» υπέστη ζημίες ύστερα από εμπλοκή με αντίστοιχη τουρκική.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη γείτονα και τα οποία υποστήριζαν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με τη τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρεις, αρμόδιες πηγές σημείωναν πως επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην Φρεγάτα ‘Λήμνος’», η φωτογραφία από τη σημερινή συμμετοχή του πλοίου στην κοινή  ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex είναι ίση με χίλιες λέξεις».

Παραθέτοντας δε τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση με τη Γαλλία».