Συντηρούν τα εκλογικά σενάρια οι ΑΝΕΛ

Συντηρούν τα εκλογικά σενάρια οι ΑΝΕΛ

«Αν οι δανειστές δεν εκλογικεύσουν τις απαιτήσεις τους, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και μια διαφορετική λύση» ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος.

«Ούτε ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ επιθυμούν νέες εκλογές. Αυτό που είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι ότι, αν οι δανειστές δεν εκλογικεύσουν τις απαιτήσεις τους, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και μια διαφορετική λύση, γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Σκάι.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, οι εκλογές είναι ενδεχομένως μια σκέψη. «Βεβαίως, όπως είπε ο κ. Καμμένος, οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν πριν από πέντε μήνες και ότι λογικά και υπό κανονικές συνθήκες θα πάμε σε εκλογές το 2019» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι αποδέκτες αυτής της δήλωσης δεν είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά οι δανειστές».

Όπως εξήγησε, «υπάρχει το εξής δυστύχημα: Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταξύ τους δεν βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία και ταύτιση. Θα πρέπει να τα βρουν κι αυτοί μεταξύ τους».

Ερωτηθείσα αν μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι και ομολογία αποτυχίας για την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση, η κ. Χρυσοβελώνη είπε: «Όχι. Καταρχήν, δεν βρισκόμαστε σ’ αυτό το σημείο γιατί η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει. Θα είναι μια προσφυγή σε μια δημοκρατική διαδικασία και δίνεται η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να εκφραστεί και να αποφασίσει. Ας αφήσουμε όμως τη διαπραγμάτευση να εξελιχθεί».

Κατέστησε σαφές ότι «σε καμία περίπτωση» δεν θα είναι «το διακύβευμα το σχέδιο Σόιμπλε».

«Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του οπτική γωνία, η οποία βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτή. Ας μη μιλούμε ακόμη για εκλογές, ας ευχηθούμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση, να προχωρήσει η αξιολόγηση» είπε η κ. Χρυσοβελώνη.

Όσον αφορά τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «αν η αξιολόγηση πάει για Μάιο-Ιούνιο “καήκαμε”, είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών «μιλάει με ειλικρίνεια, ότι δεν θα φτάσουμε μέχρι εκεί, αλλά εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα ήταν αρνητικό για τη χώρα μας».