Συρία: Πάνω από 400 νεκροί από νέους βομβαρδισμούς του Άσαντ

Συρία: Πάνω από 400 νεκροί από νέους βομβαρδισμούς του Άσαντ

«Να σταματήσουν αμέσως» ζητάει η ΕΕ– «Βομβαρδίζουμε τους τρομοκράτες» απαντάει το καθεστώς. 

Οι βομβαρδισμοί της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας στις περιοχές της επαρχίας Χαλέπι τις οποίες ελέγχουν αντικαθεστωτικοί μαχητές επί δέκα ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 401 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 117 παιδιών, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα μια μη κυβερνητική οργάνωση. «Από την 15η ως την 24η Δεκεμβρίου έχουν χάσει τη ζωή τους 401 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 117 παιδιών, 34 γυναικών και 30 ανταρτών», αναφέρει ένας απολογισμός του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) Κάθριν Άστον καταδίκασε σήμερα την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών . Δήλωσε «ιδιαίτερα ανήσυχη» από αυτή την εκστρατεία και τη χρήση βαρελιών με εκρηκτικά, ιδίως TNT, από την συριακή αεροπορία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι «τρομακτικά» σε κατοικημένες περιοχές, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες της σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Δραματική έκκληση του ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι επιδρομές αυτές, υπενθύμισε στην Δαμασκό την υποχρέωσή της να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε περίπτωση και κάλεσε «όλες τις πλευρές» οι οποίες εμπλέκονται στη σύρραξη στη Συρία να συμμετάσχουν στη σύνοδο που οργανώνεται στη Γενεύη την 22α Ιανουαρίου.

Η Συρία δικαιολόγησε χθες τις αιματηρές επιδρομές στο Χαλέπι και τα περίχωρά του τονίζοντας ότι έχουν στόχο «ξένους τρομοκράτες».