Συρία: Βίντεο καταγράφει την απίστευτη διάσωση βρέφους

Συρία: Βίντεο καταγράφει την απίστευτη διάσωση βρέφους

Με τα γυμνά τους χέρια έσκαψαν και ανέσυραν ζωντανό ένα μικρό αγόρι στο Χαλέπι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί παρά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Το σκληρό «πρόσωπο» του πολέμου στη Συρία, αλλά και τα μικρά «θαύματα» που μπορούν αναπάντεχα να συμβούν, έρχεται να δείξει ένα ακόμη βίντεο από την ισοπεδωμένη πόλη του Χαλεπιού.

Στο απίστευτο 8λεπτο βίντεο που εμφανίσθηκε στο YouTube την Παρασκευή απεικονίζεται μία ομάδα ανθρώπων που σκάβει με γυμνά χέρια για να απεγκλωβίσει ένα βρέφος από τα χαλάσματα του σπιτιού του, το οποίο γκρεμίστηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών από τον συριακό στρατό.

Στα πλάνα του βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο Σύροι αντάρτες, φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία των ανδρών που σκάβουν χωρίς εργαλεία ανάμεσα σε πέτρες και σκόνη για να βρουν το μικρό αγόρι, το οποίο τελικά και καταφέρνουν να ανασύρουν ζωντανό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: Συστηματικά βασανιστήρια και 11.000 εκτελέσεις στη Συρία

Το βίντεο αυτό δημοσιεύτηκε την ώρα που στην Ελβετία διεξάγονται για πρώτη φορά ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και της συριακής αντιπολίτευσης.

Σήμερα στη σύνοδο «Γενεύη 2» οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών συναντώνται για τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών, με επίκεντρο το θέμα των αιχμαλώτων και των αγνοουμένων. Οι χθεσινές συνομιλίες ήταν αφιερωμένες στα προβλήματα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χομς.

«Δεν επιτύχαμε πολλά αλλά συνεχίζουμε», δήλωσε χθες βράδυ ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι εν όψει των σημερινών συνομιλιών. Οι δυο πλευρές συναντώνται στην έδρα του ΟΗΕ παρουσία του Μπραχίμι για να συζητήσουν για το ζήτημα των χιλιάδων αιχμαλώτων, αγνοουμένων και απαχθέντων πολιτών στη Συρία από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, τον Μάιο του 2011, το οποίο εξελίχθηκε σε αιματηρό εμφύλιο.

Διαβάστε ακόμη: Για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι τα αντίπαλα συριακά στρατόπεδα