ΣΥΡΙΖΑ για Τραμπ – Μητσοτάκη: Συνάντηση – «φιάσκο», ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση

ΣΥΡΙΖΑ για Τραμπ – Μητσοτάκη: Συνάντηση – «φιάσκο», ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην Αθήνα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για συνάντηση- «φιάσκο».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι «πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις».

«Τον είχαμε προειδοποιήσει να μη το πράξει», τονίζουν.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης «σήμερα δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση».

«Θέτει δηλαδή τη χώρα στο στόχαστρο και σε διακινδύνευση, χωρίς κανένα λόγο», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός «δήλωσε πρόθυμος για την αγορά F35, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό μάλιστα όπλο».

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στέκονται οι ίδιες πηγές είναι, όπως αναφέρουν, ότι ο κ. Μητσοτάκης «έδωσε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις ΗΠΑ να ανασταλούν επενδύσεις Κινεζικών εταιριών για δίκτυα 5G», ενώ «δεν είχε κανένα λόγο να δεσμευθεί σε κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα πρόκειται για επενδύσεις επωφελείς για την ελληνική οικονομία».

Βάσει των παραπάνω, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως «δε χρειάζεται συνεπώς να απορεί κανείς γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ απαξίωσε σήμερα με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι «τα είχε πάρει όλα πριν καν τα ζητήσει» και πως «δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο να δώσει κάτι, ούτε καν σημασία στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Σχολιάζουν τέλος πως «μετά από όλα αυτά και μια συνάντηση φιάσκο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εξήγησε στον κ Τραμπ πώς η Ελλάδα «μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» μετά από τη σιγή του Αμερικανού Προέδρου για τις αλλεπάλληλες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, μας ξεπερνάει όλους».

«Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς, αφού δεν είπε ο Πρόεδρος Τραμπ τη λέξη Τουρκία, έστω να την πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του. Αλλά εις μάτην…».

ΝΔ: Απαιτείται σοβαρότητα

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρουν τα εξής:

«Όταν ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, σε μια κρίσιμη συγκυρία, απαιτείται σοβαρότητα.

Αντί για αυτό, είδαμε ξανά τον παλιό, «καλό» ΣΥΡΙΖΑ των συνθημάτων και της ανευθυνότητας να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο μικροψυχίας.

Απόψε ολοκληρώθηκε η στροφή των 360 μοιρών που είχε «υποσχεθεί» ο κ. Τσίπρας. Του ευχόμαστε «good success» στη «νέα», αλλά τόσο αραχνιασμένη αντιπολιτευτική του τακτική».