ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια ερωτήματα για τις γερμανικές υποκλοπές

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια ερωτήματα για τις γερμανικές υποκλοπές

«Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν τη δραστηριότητα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο;»

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο. Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για τις τη δράση των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, τις οποίες παρομοιάζει με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ (NSA).

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται αν οι ελληνικές αρχές είναι σε γνώση της δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να υποκλέπτει τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο. Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Άραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων; Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς;

Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;

Διαβάστε ακόμη: 

Πώς η Γερμανία παρακολουθεί τους Έλληνες μέσω Internet