Συρρίκνωση ζημιών για τη Lufthansa το γ’ τρίμηνο: Στα 72 εκατ. ευρώ έναντι 1,97 δισ. ευρώ πριν ένα χρόνο

Συρρίκνωση ζημιών για τη Lufthansa το γ’ τρίμηνο: Στα 72 εκατ. ευρώ έναντι 1,97 δισ. ευρώ πριν ένα χρόνο
epa08435026 (FILE) - The engines of Lufthansa airplanes are covered with plastic foil as the aircraft remain grounded at the Frankfurt Airport in Frankfurt am Main, Germany, 08 April 2020 (reissued 21 May 2020). According to media reports, the German government and Lufthansa are about to come to an agreement on an intended bailout rescue package. EPA/ARMANDO BABANI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επέστρεψε σε θετικά προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας η Lufthansa, καθώς αυξήθηκαν οι κρατήσεις, ενώ οι ζημίες συρρικνώθηκαν.

«Στο τέλος του γ΄ τριμήνου, οι νέες κρατήσεις είχαν ήδη φτάσει στο 80% του επιπέδου του 2019», ανέφερε η εταιρεία.

Επίσης, τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤ ήταν θετικά κατά 17 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης, τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤ διαμορφώθηκαν στα 272 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,21 δισ. ευρώ από τα 2,66 δισ. ευρώ, και οι προσαρμοσμένες ταμειακές ροές ήταν θετικές στα 13 δισ. ευρώ.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι διατηρεί τις εκτιμήσεις για την ικανότητα της στο 60% του 2019 κατά το δ΄ τρίμηνο και στο 40% για το σύνολο της χρήσης.

Για το α΄ τρίμηνο του 2022 έχει θέσει στόχο να φτάσει την ικανότητα στο 65% των προ πανδημίας επιπέδων, και το ποσοστό αυτό να διαμορφωθεί στο 80% περίπου στο επόμενο καλοκαίρι.

Για τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, η Lufthansa στοχεύει σε θετικά EBITDA, όπως τόνισε.

Η αεροπορική εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές 72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 1,97 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.