Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε Ηλεία και Αχαΐα και τον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Ζακύνθου

Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε Ηλεία και Αχαΐα και τον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Ζακύνθου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας.

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 20:00 σήμερα το βράδυ, σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Καρδαμάς, της Αμαλιάδας.

Παράλληλα σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:57 στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της πόλης της Ζακύνθου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Πελοποννήσου, 19 χιλιόμετρα από την πόλη της Αμαλιάδας και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 18:35 στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός αυτός είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα εννέα χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα δυτικά της κοινότητας Καρδαμάς, της Αμαλιάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ