Σεισμική δόνηση αισθητή στην Αττική

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Αττική
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Αισθητός και στο Ηράκλειο έγινε ο ισχυρός σεισμός. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων, νοτιοδυτικά των Κυθήρων και το εστιακό βάθος ήταν στα 30 χιλιόμετρα. Αν και υπήρξε ανησυχία, καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα κάποιες καταστροφές.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Λέκκας για σεισμό στα Κύθηρα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων. Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η δόνηση έγινε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης πάνω στο ελληνικό τόξο. «Πρόκειται για έναν σεισμό ενδιάμεσου βάθους» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας εκτίμησε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση δεν θα συνοδευτεί από μεγάλη  μετασεισμική ακολουθία. Τόνισε ακόμη πως η περιοχή δίνει μεγάλους σεισμούς.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε πως η σημερινή σεισμική δόνηση μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.