Σεισμός 5 Ρίχτερ «ξύπνησε» την Κεφαλονιά

Σεισμός 5 Ρίχτερ «ξύπνησε» την Κεφαλονιά
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σεισμική δόνηση 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου και 283 χιλιόμετρα από την Αθήνα σημειώθηκε στην Κεφαλονιά.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς, 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου και 283 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Οι απόψεις των επιστημόνων συγκλίνουν ότι πρόκειται για καθυστερημένο μετασεισμό του κύριου σεισμού του Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε νότια του Ληξουρίου, ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είχε ίδιο επίκεντρο με το σεισμό της Παρασκευής.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται «στο νότιο σημείο του ρήγματος που έδωσε το σεισμό 6 Ρίχτερ τον Ιανουάριο» διευκρίνισε ο κ. Λέκκας, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως είπε η δραστηριότητα «πάει προς το θαλάσσιο χώρο και απομακρύνεται σταδιακά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκλίνουσα άποψη των επιστημόνων είναι ότι πρόκειται για καθυστερημένο μετασεισμό του κύριου σεισμού του Ιανουαρίου.

Πηγή: news247.gr