Σκάνδαλο ΕΛΤΑ: Διακοπές 5 αστέρων σε ξενοδοχεία με σπα και μασάζ

Σκάνδαλο ΕΛΤΑ: Διακοπές 5 αστέρων σε ξενοδοχεία με σπα και μασάζ

Υψηλόβαθμα στελέχη των συνδικαλιστών των ΕΛΤΑ εμπλέκονται σε υπόθεση με έντονη μυρωδιά σκανδάλου.

Πισίνες, σάουνες, σπα και πολυτελή ξενοδοχεία. Αυτό ήταν το πακέτο που περιελάμβαναν οι διακοπές υψηλόβαθμων στελεχών των ΕΛΤΑ, τα οποία όμως έκαναν αυτές τις σπατάλες όχι βασιζόμενα στην τσέπη τους αλλά στα χρήματα που έπαιρναν για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της οικονομικής αστυνομίας είναι, αυτό που λέμε, καταπέλτης για τους συνδικαλιστές. Οικονομικές ατασθαλίες στη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων σε μέλη της ΠΟΣΤ για ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και παράνομες επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνονται στον έλεγχο που έγινε για το διάστημα 2007 – 2010.

Πληροφορίες που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» κάνουν λόγιο για σκάνδαλο το οποίο ακουμπά πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του τότε διοικητικού συμβουλίου. Ανάμεσα σε αυτά τα πέντε βρίσκονται και δύο πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών. Μέλη της ομοσπονδίας εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιήσει 760 ταξίδια, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης,. Για περισσότερα από τα μισά δεν υπάρχουν παραστατικά.

ΕΛΤΑ: Για «φαγοπότι» 28 εκατ. ευρώ κατηγορούνται συνδικαλιστές

Πιο συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 463 εντολές πληρωμής για τις οποίες δεν είχαν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Μόνο για αυτά η ΠΟΣΤ κατέβαλε σε μέλη της περίπου 228.115.59 ευρώ, αλλά εκτός από το συγκεκριμένο ποσό καταβλήθηκαν παράτυπα επιπλέον αποζημιώσεις για ημερήσια διαμονή, δαπάνη, χιλιόμετρα που διανύθηκαν και άλλα, συνολικού ύψους 23.264 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr