Σκάρλετ Γιόχανσον: Χάρη στο #Metoo «δεν μπορούν πια να κρυφτούν πουθενά»

Σκάρλετ Γιόχανσον: Χάρη στο #Metoo «δεν μπορούν πια να κρυφτούν πουθενά»

Η διάσημη ηθοποιός μιλά για την αποτελεσματικότητα των κινημάτων κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ.

«Δεν μπορούν πια να κρυφτούν πουθενά», αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον από τα κινήματα #MeToo και Time’s Up. «Είναι σοκαριστικό να βλέπει κανείς τα αποτελέσματα όλων αυτών. Είναι ακόμη όλα καινούργια», τονίζει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της από τη Νέα Υόρκη η διάσημη ηθοποιός εμφανίζεται πεπεισμένη για την επιτυχία και την αλλαγή που θα φέρουν τα κινήματα αυτά κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Είναι εντυπωσιακό», σχολιάζει η Γιόχανσον. «Είμαι στη βιομηχανία του κινηματογράφου εδώ και τόσο καιρό και αυτές οι συζητήσεις είναι πραγματικά σημαντικές και επαναστατικές».

Σε ηλικία 33 ετών η Γιόχανσον έχει πείρα μεγαλύτερη των 20 ετών στον κινηματογράφο και είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς η αμοιβή των οποίων είναι αντίστοιχη με αυτή των ανδρών συμπρωταγωνιστών τους.

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, υπερασπίστηκε την Planned Parenthood, την αμερικανική οργάνωση που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες εναντίον της οποίας έχουν καταφερθεί οι συντηρητικοί και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επειδή εκεί γίνονται εκτρώσεις.

Η Γιόχανσον συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2012, ενώ ήταν μια από τις προσωπικότητες που συμμετείχαν στην Πορεία των Γυναικών κατά του Τραμπ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 2017.

Μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, που γεννήθηκε το 2014, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ