Σκυλακάκης για αγρότες: Το 2024 θα πληρώσουν σημαντικά χαμηλότερο ρεύμα

Σκυλακάκης για αγρότες: Το 2024 θα πληρώσουν σημαντικά χαμηλότερο ρεύμα
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλάει στην κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα “Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο” στην Αθήνα, Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022. Την παρουσίαση συντονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι αγρότες θα πληρώσουν σημαντικά χαμηλότερο ρεύμα το 2024 από πέρυσι και με τα μέτρα που λαμβάνουμε μετά τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουν μια μόνιμη, για δεκαετία τουλάχιστον, δραστική μείωση μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές δηλαδή να πέσει κάτω από 10 cent το αγροτικό ρεύμα, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Αυτός είναι ο στόχος μας μέσα από διμερείς συμφωνίες με παρόχους και τους αγρότες. Θέλουμε να έρθουν να συζητήσουμε τέτοιου είδους μέτρα που να έχουν λογική και να έχουν πιθανότητα υλοποίησης και σε αυτά είμαστε ανοιχτοί να δούμε πως θα τα κάνουμε κατά το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αλλά αιτήματα που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν δεν προάγουν τον διάλογο», σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί το αίτημα των αγροτών για 7 λεπτά την κιλοβατώρα ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως η χονδρική τιμή του ρεύματος σήμερα είναι 92 λεπτά η κιλοβατώρα και αυτό δεν περιλαμβάνει και τις επιπλέον χρεώσεις που στην περίπτωση των αγροτών είναι σημαντικά μικρότερες από όλους τους υπολοίπους διότι τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και τα νοικοκυριά πληρώνουν αρκετά μεγαλύτερες χρεώσεις. «Δηλαδή ενώ στους αγρότες είναι 1,65 cent στους άλλους είναι ο μέσος όρος 60 ή και 80 cent συνεπώς θα πρέπει οι υπόλοιποι καταναλωτές να αναλάβουν πρόσθετο κόστος δυσανάλογο αυτού που ήδη αναλαμβάνουν για να παίρνουν κάτω του κόστους οι αγρότες στο ρεύμα».

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της προσπαθώντας να βοηθήσει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες. Στα πλαίσια των αποφάσεων που λαμβάνει προφανώς μπορεί να υπάρχει συζήτηση το τι μπορεί να περιλαμβάνει η συζήτηση θα το δούμε ανάλογα με το πώς εξελίσσεται. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται διότι η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις και παίρνει αποφάσεις έχοντας στο μυαλό της και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο αλλά ο διάλογος είναι πάντοτε χρήσιμος έτσι ώστε οι αποφάσεις μας να είναι όσο γίνεται πιο αποτελεσματικές, και ανάλογα με τους πόρους που διαθέτουμε προσπαθούμε να καλύψουμε τις κοινωνικές ανάγκες αλλά όταν τα αιτήματα υπερβαίνουν κατά πολύ τους διαθέσιμους πόρους δεν υπάρχει πλαίσιο που να μπορεί ένας διάλογος να καρποφορήσει», υπογράμμισε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: