Σκληραίνει τη στάση του ο Τραμπ: Μειώνει τη διορία προς Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία

Σκληραίνει τη στάση του ο Τραμπ: Μειώνει τη διορία προς Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία
(COMBO) This combination of pictures created on June 04, 2025 shows, L/R, US President Donald Trump in Morristown, New Jersey, May 23, 2025, and Russian President Vladimir Putin at the Kremlin in Moscow on May 28, 2025. US President Donald Trump said he spoke to Russian counterpart Vladimir Putin Wednesday about Ukraine and Iran, warning that the Kremlin leader had "very strongly" pledged to respond to Kyiv's stunning drone attack on Russian bombers. Trump said that there was no "immediate peace" on the horizon in Ukraine -- which Russia invaded in 2022 -- following what he described as a one hour and 15 minute call with the Russian president. (Photo by SAUL LOEB and Pavel Bednyakov / various sources / AFP) Photo: AFP
Από τη Σκωτία, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του για τη στάση της Ρωσίας και προανήγγειλε επίσπευση της διορίας που είχε δώσει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Σε σκληρότερη γραμμή έναντι της Μόσχας φαίνεται να προχωρά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να μειώσει την προθεσμία των 50 ημερών που είχε δώσει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επίτευξη εκεχειρίας στην Ουκρανία.

«Είμαι απογοητευμένος από τον πρόεδρο Πούτιν, πολύ απογοητευμένος. Θα πρέπει να το επανεξετάσουμε αυτό, και σκοπεύω να μειώσω τις 50 ημέρες που του είχα δώσει σε μικρότερο αριθμό», ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στη Σκωτία, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αρχικής προειδοποίησης στις αρχές του μήνα, όταν ο Τραμπ είχε ανακοινώσει πως δίνει στη Μόσχα προθεσμία 50 ημερών για να τερματίσει τις εχθροπραξίες, διαφορετικά θα ακολουθήσουν αυστηρές οικονομικές κυρώσεις.

Ωστόσο, το διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης, με τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις να συνεχίζονται. Σύμφωνα με το Bloomberg, η αδιάκοπη επιθετικότητα του Κρεμλίνου φαίνεται να εξαντλεί την «στρατηγική υπομονή» του Λευκού Οίκου και αναμένεται να οδηγήσει σε επιτάχυνση μέτρων κατά της Ρωσίας, υπό την πίεση και του Κογκρέσου.

Το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις νέες δηλώσεις, με τον πρόεδρο Πούτιν να παραμένει σταθερός στη θέση του ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη των στόχων της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ