Σκληρές διαπραγματεύσεις για το «deal του αιώνα» στη φαρμακοβιομηχανία

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το «deal του αιώνα» στη φαρμακοβιομηχανία

Νέα βελτιωμένη προσφορά της Pfizer αναμένει η AstraZeneca, που απέρριψε την αρχική πρόταση για 106 δισ. δολάρια. 

Ανοιχτό κρατάει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η πρόταση της Pfizer για την εξαγορά της AstraZeneca, ο επικεφαλής της δεύτερης, εφόσον υπάρχει βελτιωμένη πρόταση.

O επικεφαλής της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε συζητήσεις με την αμερικανική Pfizer, εάν το τίμημα που προσφέρει για την εξαγορά της είναι σωστό και αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι που τίθενται από την ενσωμάτωση της λειτουργίας της στο μοντέλο της Pfizer.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca κ. Πασκάλ Σόριοτ τόνισε ότι η εταιρεία του έχει λαμπρό μέλλον ως ανεξάρτητη οντότητα, αλλά αναγνώρισε ότι οι μέτοχοι θα περίμεναν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να διαπραγματευθεί, εφόσον οι όροι είναι επαρκώς ελκυστικοί με μία νέα βελτιωμένη προσφορά (της Pfizer).

«Κάθε μέτοχος λέει ότι στο σωστό επίπεδο και με τη σωστή προσφορά, θα πρέπει να την εξετάσετε – αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά δεν υπάρχει κανείς που να μας ανέφερε κάποια τιμή, με την οποία θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συζητήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters.

Διαβάστε ακόμη: 

«Όχι» στα 106 δισ. δολάρια της Pfizer από την AstraZeneca