Σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για τα «σενάρια αποστασίας» της κυβέρνησης

Σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για τα «σενάρια αποστασίας» της κυβέρνησης

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «πανικόβλητη και απελπισμένη».

«Πανικόβλητη και απελπισμένη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση η ΝΔ, επισημαίνοντας πως «εισπράττοντας σε όλα τα μέτωπα την αγανάκτηση και την περιφρόνηση των πολιτών, καταφεύγει σε συκοφαντίες και λάσπη».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει πως «το Μέγαρο Μαξίμου έφτασε χθες στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν “ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη” του αρχηγού της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», και προσθέτει πως «την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία απροκάλυπτα συναλλασσόταν. Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Τα σχέδια και οι αθλιότητές τους δεν θα περάσουν. Οι ίδιοι θα καταρρεύσουν και όχι η χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Μέγαρο Μαξίμου μέσω κυβερνητικών κύκλων έδειχνε επιχειρηματίες πίσω από την αποχώρηση βουλευτών.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».