Σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις για την 23η Ιουλίου

Σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις για την 23η Ιουλίου

Επικοινωνιακή διαχείριση και αποποίηση ευθυνών επιρρίπτει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή σχετικά με την επίσημη ενημέρωση του ΕΚΕΠΥ για την ύπαρξη θυμάτων κατά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, και συγκεκριμένα το ότι σύμφωνα με το δελτίο συμβάντων, υπήρχε ενημέρωση ήδη για τέσσερις νεκρούς πριν την σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της “Καθημερινής”, επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες. Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ», καταλήγει.