Σκωτσέζικο ντους για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ – Μπορεί να μην εκταμιευτεί όλο το ποσό

Σκωτσέζικο ντους για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ – Μπορεί να μην εκταμιευτεί όλο το ποσό

Το «αγκάθι του» Υπερταμείου, δηλώνουν ευρωπαϊοι αξιωματούχοι μπορεί να μπλοκάρει την εκταμίευση του συνόλου της υποδόσης. 

Πολύ πιθανό στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας να υπάρξει έγκριση για εκταμίευση ολόκληρης ή μέρος της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ωστόσο, συμπληρώνει ότι «Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι η Ελλάδα κάνει πράγματα μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμα όλα, τότε θα περιμένουν».

Σύμφωνα με τον έναν εκ των δύο αξιωματούχων που μίλησαν στο Reuters για το θέμα, το ζήτημα που δεν έχει κλειδώσει αφορά το υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων.

«Είναι πιθανό αυτό να έχει λυθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας» προσθέτει ο αξιωματούχος ενώ τονίζεται ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει στο σύνολο τα προαπαιτούμενα μπορεί να μην πάρει τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να αποπληρώσει τις οφειλές της στους ιδιώτες.

«Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα αλλά μπορεί τελικά να πάρουν και το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ δήλωσε ο ένας από τους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους . Το “σκωτζέζικο” ντους της υποδόσης έρχεται αν συμπληρώσει την ανησυχία που υπάρχει στην ελληνική πλευρά για το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και πότε ουσιαστικά θα υπάρξει μια λύση για το χρέος.