Skroutzfood.gr: Στα μέσα Σεπτεμβρίου το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας που αλλάζει το online delivery φαγητού

Skroutzfood.gr: Στα μέσα Σεπτεμβρίου το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας που αλλάζει το online delivery φαγητού
Συγκεκριμένα, ήδη στην πλατφόρμα του Skroutzfood έχουν ενταχθεί 550 με 600 επιχειρήσεις εστίασης στις 13 περιοχές των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας.

Tο Skroutz Food ετοιμάζει το δυναμικό του λανσάρισμα στο delivery business και στα μέσα Σεπτεμβρίου η νέα υπηρεσία αναμένεται να κάνει το επίσημο «ντεμπούτο» της.

Συγκεκριμένα, ήδη στην πλατφόρμα του Skroutzfood έχουν ενταχθεί 550 με 600 επιχειρήσεις εστίασης στις 13 περιοχές των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται 150 με 200 παραγγελίες. Αυτή τη στιγμή, η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Γαλάτσι, Ηράκλειο, Λαμπρινή, Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέο Ψυχικό, Πεύκη, Πολύδροσο, Χαλάνδρι και Χολαργός ενώ μέχρι το επίσημο λανσάρισμα σχεδιάζεται να προστεθούν και περιοχές του κέντρου, όπως το Σύνταγμα και το Παγκράτι.

Επιπλέον, στόχος είναι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στην πλατφόρμα να ξεπεράσουν τις 1.000 σε ένα μήνα από σήμερα ενώ θα υπάρξουν και αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του χώρου της εστίασης, τα οποία θα λειτουργήσουν ως «μαγνήτης» για την προσέλκυση νέων καταναλωτών.

Ήδη, όπως μεταφέρεται αρμοδίως υπάρχουν κατ’ αρχήν συμφωνίες, οι οποίες μένει να οριστικοποιηθούν. Δέλεαρ για όσες επιχειρήσεις θέλουν να ενταχθούν στη νέα πλατφόρμα του Skroutz είναι και η κατά πολύ μικρότερη προμήθεια που θα χρεώνει σε σχέση με τις υφιστάμενες πλατφόρμες του χώρου

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η συγκεκριμένη αγορά, που είναι η πλέον αναπτυσσόμενη στη χώρα, θα φτάσει φέτος τα 500 εκατ. ευρώ σε παραγγελίες. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί λαμβάνουν προμήθεια γύρω στο 10% από τον κάθε καταστηματάρχη με τον οποίο συνεργάζονται, μιλάμε για μία αγορά που έχει φτάσει να τζιράρει μέσα σε λίγα χρόνια κάπου 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο και παράλληλα να είναι ο «μεσάζοντας» για το 20%-25% επί της συνολικής αγοράς της εστίασης, που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ ετησίως.