Το SkyNews αποκαλεί τον Τσίπρα Έλληνα Τζον Κένεντι!

Το SkyNews αποκαλεί τον Τσίπρα Έλληνα Τζον Κένεντι!
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βρετανικό δίκτυο τονίζει τα κοινά τους σημεία αλλά και τις τους χωρίζει.

Επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος είναι η Ελλάδα με την επόμενη μέρα των εκλογών να μονοπωλεί τα δελτία ειδήσεων. Στον νικητή των εκλογών Αλέξη Τσίπρα αποδόθηκαν πολλοί χαρακτηρισμοί όπως «επαναστάτης κατά της λιτότητας» από το BBC ή «Man of the moment» από το Euronews.

Αλλά το Sky News το πήγε ακόμα παρακάτω, καθώς έκανε λόγο για τον Έλληνα Τζον Κένεντι!

«H Ελλάδα είπε όχι στη λιτότητα και ψήφισε νέο ηγέτη , ο οποίος υπόσχεται να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της χώρας. Θέτει την Ελλάδα σε πορεία σύγκρουσης με την Ε.Ε., προκαλώντας οικονομική αβεβαιότητα σε όλη την Ευρώπη» σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο στο δελτίο του.

«Είναι ο νεότερος ηγέτης της Ευρώπης και υπόσχεται να ταράξει το κατεστημένο. Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως έχει πλέον εντολή από τους ψηφοφόρους να αμφισβητήσει τη λιτότητα που έφερε η αβάσταχτη κρίση χρέους».

Σε σύνδεση του με τα Προπύλαια το βράδυ της Κυριακής, όπου ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο δημοσιογράφος αναφέρει:

«Αυτός είναι ο άνδρας που τον έχουν παρομοιάσει με τον Τζον Φ. Κένεντι της αμερικανικής πολιτικής, λόγω της ηλικίας, της ζωντάνιας και της φωτογένειας του, καθώς και της άνεσης του μπροστά στις κάμερες».

Και ο δημοσιογράφος συμπληρώνει: «Αλλά η πολιτική του διαφέρει από εκείνη ενός αμερικανού δημοκρατικού».