Το Slack καταργεί το ενδοεταιρικό e-mail

Το Slack καταργεί το ενδοεταιρικό e-mail

Η εφαρμογή που κάνει τις επικοινωνίες στο γραφείο ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές.

Το ζητούμενο κάθε δημιουργικής ομάδας είναι η απρόσκοπτη και αποτελεσματική επικοινωνία. Τα e-mail στοιβάζονται κατά εκατοντάδες και χάνονται, το Instant Messaging δεν είναι ασφαλές και δεν έχει αξιόπιστη αναζήτηση παλαιότερων συζητήσεων, ενώ τα δωρεάν συνεργατικά εργαλεία (collaborative tools) έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Τα προβλήματα αυτά έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για προγράμματα που καλύπτουν το κενό. Το Slack φαίνεται να έχει τις καλύτερες προοπτικές καθώς ήδη 8.000 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το δοκιμάσουν, μέσα σε μόλις 24 ώρες από την ανακοίνωση πως είναι διαθέσιμο για τεστάρισμα.

Το email βλάπτει σοβαρά την υγεία

Το Slack συνδυάζει ομαδικές συζητήσεις, upload αρχείων, κατηγοριοποίηση θεμάτων και ειδοποιήσεις σε ένα μόνο πρόγραμμα που συγχρονίζει σε όλες τις συσκευές (PC, Mac, Android, iOS). Ο τρόπος παρουσίασης και ροής καθιστά εύκολο στον χρήστη να διακρίνει αμέσως τα νέα μηνύματα, εκείνα που τον αφορούν ή εκείνα που χρειάζονται άμεση δράση. Επιπλέον, σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο, αλλά και να χρησιμοποιεί υπηρεσίες όπως το Dropbox.

Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους του είναι πως μπορεί να αναζητά όρους μέσα στα αρχεία που έχουν γίνει upload (π.χ. μια συγκεκριμένη λέξη στα .doc ή στα .pps που η ομάδα μοιράστηκε πριν καιρό). Φυσικά, κρατά αρχείο όλων των συζητήσεων έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη έξτρα σημειώσεων. Εφόσον κάποιος το πληκτρολόγησε κάποτε, θα βρεθεί στην αναζήτηση.

Δημιουργός είναι ο Στιούαρτ Μπάτερφιλντ, ο άνθρωπος που δημιούργησε το Flickr και στη συνέχεια το πούλησε στη Yahoo! για 35 εκατ. δολάρια. Ο Μπάτερφιλντ δημιούργησε τo Slack αρχικά ως μέσο επικοινωνίας για την ομάδα ανάπτυξης ενός videogame που ετοίμαζε η εταιρεία του. Όταν τα σχέδια δεν πήγαν όπως ήθελε και το project εγκαταλείφθηκε, αποφάσισε να εξελίξει το Slack -που, στο μεταξύ, είχε αποδειχθεί αποτελεσματικότατο- και να το προσφέρει ως εργαλείο ενδοεταιρικής επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, οι ομάδες που χρησιμοποιούν το Slack έχουν άμεση μείωση των e-mail έως και 75%. Οι δημιουργοί έχουν επιλέξει να το προσαρμόσουν στις ανάγκες μικρών ομάδων (5 έως 75 χρήστες) και αυτό το κάνει ιδανικό για μικρές εταιρείες και startups.

Δοκιμάστε το εδώ https://slack.com/