Slush 2016: Έντονο το ενδιαφέρον της Ευρώπης στις ελληνικές startups

Slush 2016: Έντονο το ενδιαφέρον της Ευρώπης στις ελληνικές startups

Το ενδιαφέρον σημαντικών επενδυτικών παραγόντων της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης προσέλκυσαν οι ελληνικές start-ups στη διεθνή διοργάνωση Slush 2016.

Το ενδιαφέρον σημαντικών οικονομικών και επενδυτικών παραγόντων από αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης καθώς και της Ασίας, προσέλκυσαν οι ελληνικές start-ups στη διεθνή διοργάνωση νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, Slush 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνέργειας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.) και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) του Ε.Β.Ε.Α. με στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από την προώθηση και την προβολή ελληνικών start-ups.

Ειδικότερα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, οκτώ ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι mobile εφαρμογές, η ανταλλακτική οικονομία και η κατασκευή πρωτοποριακού μηχανολογικού εξοπλισμού, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, νέες μεθόδους και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες, στις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις Web Summit της Λισαβόνας και Slush του Ελσίνκι, οι οποίες υπολογίζεται ότι προσέλκυσαν πάνω από 60.000 επισκέπτες.

Αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχει στις επιχειρήσεις αυτές η Περιφέρεια Αττικής και το Π.Τ.Α.Α., ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, την χαρακτήρισε «στρατηγική επιλογή», και «κρίσιμο μέσο απάντησης της τοπικής αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού, στις διπλές κορυφαίες προκλήσεις της εποχής μας: Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανακοπή του κυρίαρχου κύματος μετανάστευσης των νέων».