Η Socar αισιοδοξεί για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

Η Socar αισιοδοξεί για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

Η αζέρικη εταιρεία δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη διαδικασία απόκτησης του ΔΕΣΦΑ.

Συνηθισμένη διαδικασία είναι η δεύτερη φάση της αξιολόγησης της εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ από τη Socar, από την Κομισιόν, αναφέρει ο επικεφαλής της αζέρικης εταιρείας.

«Το ότι η Κομισιόν αποφάσισε να περάσει στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ (Phase II) δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, καθώς έρευνα εις βάθος διεξάγεται συχνά κατά τη διαδικασία ελέγχου συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων από την Ε.Ε.» υποστηρίζει ο ισχυρός άνδρας της Socar σε συνέντευξή του στην Ημερησία.

Ο Ρ. Αμπντουλάγεφ υποστηρίζει ότι «η SOCAR εκτιμά τον χρόνο και τους πόρους που έχουν αφιερώσει οι υπηρεσίες της Επιτροπής για την υπόθεση αυτή. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την Επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εξετάζει το ενδεχόμενο υπαναχώρησης από τη συμφωνία εξαγοράς σε περίπτωση που η Κομισιόν ζητήσει πρόσθετες δεσμεύσεις απάντησε πς «η SOCAR από την αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκριση της συμφωνίας. Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Κομισιόν καλοδέχθηκαν τις προσπάθειές της. Είμαστε λοιπόν πεπεισμένοι ότι τα αποτελέσματα της Phase II έρευνας θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Επιτροπής. Σε αυτή τη φάση δεν έχει νόημα να εγείρουμε υποθετικά θέματα, τα οποία μπορεί και να μην προκύψουν ποτέ».