Με την ελληνική κυβέρνηση τα βάζει ο Σόιμπλε

Με την ελληνική κυβέρνηση τα βάζει ο Σόιμπλε
Photo:

Αργή φέρεται να χαρακτήρισε την πρόοδο των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Πηγές που συμμετείχαν σε συνάντηση συντηρητικών πολιτικών επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το οποίο μεταδίδει πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε αργή την πρόοδο που καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της.

«Παρότι ο Σόιμπλε εξήρε το γεγονός ότι έγινε κάποια πρόοδος σε μερικά μικρότερης σημασίας θέματα, οι συζητήσεις με την Αθήνα παραμένουν αργές και δεν έχει υπάρξει ακόμη σημαντική εξέλιξη», αναφέρει το πρακτορείο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Reuters πως ο Σόιμπλε σημείωσε ότι οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω την εκπλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας από την Ελλάδα και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες για ένα «σχέδιο Β».

«Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμη τι πρέπει να γίνει για να μπει ένα τέλος σε αυτο», φέρεται να είπε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Όπως είπε δεν αποκλείει τον κίνδυνο χρεοκοπίας (αφερεγγυότητας) για την Ελλάδα και οι πληροφορίες του από τους θεσμούς δεν συνάδουν με την αισιοδοξία που διατυπώνει η Αθήνα στις ανακοινώσεις της. Τίποτε δεν δείχνει ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Ελλάδα πιθανώς θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση των G7 που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.