Σόιμπλε: «Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι περιμέναμε»

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι περιμέναμε»
Photo:

«Αν χρειαστεί νέα βοήθεια είμαστε έτοιμοι να τη δώσουμε, εφόσον η χώρα πληροί τις προϋποθέσεις».

Την πρόθεση της Γερμανίας να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα, αν χρειαστεί μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το 2014, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε, εφόσον η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις» αναφέρει ο Σόιμπλε, απορρίπτοντας ξανά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του χρέους. Επισημαίνει δε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν.

Ανάλογο είναι το περιεχόμενο και συνέντευξης που έχει παραχωρήσει ο Βόλφγκανγκ Σόμπλε, στην «Welt am Sonntag», στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, μέσω της διαδικασίας προσαρμογής.

«Μια κρίση προσαρμογής είναι αναπόφευκτη, όταν μια χώρα δεν είναι ανταγωνιστική. Ωστόσο η κατάσταση στη χώρα εξελίσσεται όπως αναμενόταν και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη καλύτερα. Υπάρχει πρόοδος, αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, η τρόικα περιμένει επιστροφή στην ανάπτυξη του χρόνου και έτσι το χρέος θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται. Η Ελλάδα έχει φθάσει στο σημείο να μην αυξάνει το χρέος της, νωρίτερα απ΄ό,τι σχεδιαζόταν» τονίζει ο Γερμανός πολιτικός.

Διαβάστε ακόμη: «Να μειωθεί το χρέος στο 110% του ΑΕΠ ως το 2022»