Σόιμπλε: «Εξετάζουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα»

Σόιμπλε: «Εξετάζουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα»

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών επιμένει στο σχέδιο νέου ελληνικού δανείου.

Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα θα είναι «πολύ πιο περιορισμένο» από τα δύο προηγούμενα, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε στο σενάριο ενός νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.

«Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ’ ό,τι μέχρι τώρα», είπε ο Σόιμπλε στην οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ.

Στην αρχή της εβδομάδας ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα στην επόμενη χρονιά.

Ο Σόιμπλε δίνει στην Χάντελσμπλατ εξηγείται για τη δήλωσή του αυτή λέγοντας στην εφημερίδα ότι «Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές (…) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν. Γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Φωτογραφία: Παντελής Σαΐτας

Διαβάστε ακόμη: «Ρίχνει» τους τόνους η Μέρκελ