Σοκάρει η εξομολόγηση Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν ιδιοφυΐα, τον ζήλευα, ήθελα να τον μιμηθώ»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ήταν ένας μάγος- ήμουν ένας μικρός μάγος, οπότε δεν μπορούσα να πέσω κάτω από τα ξόρκια του – αλλά μπορούσα να τον παρακολουθώ να κάνει τα μαγικά του και στη συνέχεια να κοιτάζω τους ανθρώπους και να  βλέπω πώς τους γοητεύει» λέει ο Γκέιτς για τον φίλο και αντίπαλό του.

Eίναι ο τιτάνας της τεχνολογίας και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Επομένως, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, θα ζήλευε κάποιον. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast Armchair Expert, ο δισεκατομμυριούχος ζήλευε τον έναν και μοναδικό φίλο του και το θρυλικό χάρισμα του αντιπάλου του Στιβ Τζομπς. Στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο την Πέμπτη, ο Γκέιτς λέει στον οικοδεσπότη Νταξ Σέπαρντ ότι ο Τζομπς ήταν «ιδιοφυΐα» που είχε το φυσικό χάρισμα του ηγέτη που ο ίδιος ο Γκέιτς θα ήθελε να μπορούσε να αντιγράψει.

«Ήταν ένας μάγος για άτομα που είχαν κίνητρο- ήμουν ένας μικρός μάγος, οπότε δεν μπορούσα να πέσω κάτω από τα ξόρκιά του- αλλά μπορούσα να τον δω να κάνει τα μαγικά του και στη συνέχεια να κοιτάζω τους ανθρώπους και να  βλέπω πώς τους γοητεύει», είπε ο Γκέιτς στη συνέντευξη. «Ζήλευα πολύ. Ο Τζομπς ήταν μια ιδιοφυΐα», λέει ο Γκέιτς περιγράφοντας πώς ο Τζομπς- ο οποίος συνίδρυσε την Apple το 1976 αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει το 1985 μετά από μια διαμάχη εξουσίας με τον CEO John Sculley- κατάφερε να επιστρέψει στην Apple το 1997, εμπνέοντας την ανάκαμψη της εταιρείας και μια σειρά από επιτυχημένα προϊόντα που περιλάμβαναν το iMac, το iPod και το iPhone.

«Κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε εκεί. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό [και] δεν ξέρω κανέναν που θα μπορούσε», κατέληξε.