Η Sony ορίζει την εικονική πραγματικότητα

Η Sony ορίζει την εικονική πραγματικότητα

Γνωρίστε το Project Morpheus, το νέο σύστημα Virtual Reality που θα ανταγωνιστεί το Oculus Rift - Δείτε το βίντεο.

Παρουσιάστηκε στην Game Developer’s Conference πριν από λίγες μέρες και αιφνιδίασε τους περισσότερους. Κυρίως τους υπεύθυνους της Oculus που δήλωσαν πως αν η Sony -με δεδομένη την εμπειρία και την τεχνογνωσία της- μπει στην αγορά των VR, αυτό θα είναι μια τεράστια ώθηση στη βιομηχανία.

Το Project Morpheus υπάρχει, προς το παρόν, μόνο ως πρωτότυπο. Έχει από μία οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 1080p σε κάθε μάτι, εύρος θέασης 90 μοίρες, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπια. Συνεργάζεται με άλλες συσκευές της Sony -π.χ. το Playstation 4- και τα ηχεία παράγουν τρισδιάστατο ήχο.

 

Ο παίκτης που θα φορά την κάσκα και θα παίζει στο PS4 δεν θα κοιτά απλώς σε ένα παράθυρο στον κόσμο του παιχνιδιού, θα βυθίζεται ολόκληρος σε μια εικονική πραγματικότητα, σχεδόν όλες του οι αισθήσεις θα συμμετέχουν στην εμπειρία.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν στην GDC «διέγνωσαν» πως έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να φτάσει την απόδοση του Oculus Rift, πράγμα φυσικό, αφού πρόκειται για λειτουργικό μεν, πρώιμο δε πρωτότυπο. Επίσης δεν θα είναι εμπορικά διαθέσιμο πριν από το 2015, συνεπώς η ανάπτυξή του έχει ακόμα δρόμο.

Επιπλέον, η εξαγορά της Oculus από την Facebook μας προϊδεάζει για μια μεγάλη μάχη. Sony και Facebook έχουν τον τρόπο και τα χρήματα για να φτιάξουν κάτι πραγματικά μεγάλο και πρωτοποριακό, ειδικά αν ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Πράγμα που για τους gamers είναι τα πιο χαρούμενα νέα που θα μπορούσαν να ακούσουν.

Δείτε το video του Cnet

Διαβάστε ακόμη: Δείτε το 3D εργαστήριο του Έλον Μασκ