Η Sony πούλησε περισσότερα από δέκα εκατ. Playstation 4

Η Sony πούλησε περισσότερα από δέκα εκατ. Playstation 4

H εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το συμβολικό όριο μόλις σε εννέα μήνες από την κυκλοφορία του PS4.

Μια εντυπωσιακή επίδοση στις πωλήσεις της πέτυχε ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών, η ιαπωνική εταιρεία Sony.

Η Sony ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών σαλονιού PlayStation 4 (PS4) σε όλο τον κόσμο από την ημέρα κυκλοφορίας τους στα μέσα Νοεμβρίου του 2013.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου ώθηση στην ιστορία του PlayStation που θεωρείται η ναυαρχίδα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Sony.

Αυτό το καθαρά συμβολικό όριο ξεπεράστηκε στις 10 Αυγούστου, δηλαδή σε λιγότερο από εννέα μήνες, από την ημέρα που το νέο “μηχάνημα” άρχισε να διατίθεται στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το PlayStation 4 άρχισε να διατίθεται στις 15 Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 29 του ίδιου μήνα στην Ευρώπη και σε περιοχές της Ασία. Στην Ιαπωνία βγήκε προς πώληση στις 22 Φεβρουαρίου.

Η Sony γνωστοποίησε επίσης σήμερα ότι το Playstation TV, η νέα της κονσόλας, θα είναι διαθέσιμη σε Ευρώπη, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το φθινόπωρο. Όπως έγινε γνωστό, στις ΗΠΑ το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί την κονσόλα από τις 14 Οκτωβρίου ενώ στη Μεγάλη Βρετανία από τις 14 Νοεμβρίου.

Το κόστος απόκτησης στις ΗΠΑ θα είναι 99 δολάρια ενώ στην Ευρώπη η τιμή ορίστηκε στα 99 ευρώ. Με την κονσόλα, κάθε αγοραστής θα παίρνει δώρο και τρία παιχνίδια. Ήδη, εδώ και ένα χρόνο, η κονσόλα κυκλοφορεί στην Ιαπωνία.

Η κονσόλα Playstation TV θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους της να αποκτούν πρόσβαση στο Remote Play της Sony, μια ψηφιακή «βιβλιοθήκη», η οποία είναι «εξοπλισμένη» με πληθώρα εφαρμογών όπως το Netflix.

 

Διαβάστε ακόμη: 

Έρχονται σύντομα τα νέα iPad της Apple

H Microsοft λανσάρει το κινητό των 25 δολαρίων