Σόρος: Γιατί πρέπει να φύγει από το Facebook ο Ζούκερμπεργκ

Σόρος: Γιατί πρέπει να φύγει από το Facebook ο Ζούκερμπεργκ
epa02552432 George Soros, Chairman of Soros Fund Management speaks before a panel session at the 41st Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 27 January 2011.The overarching theme of the World Economic Forum, WEF, annual meeting is 'Shared Norms for the New Reality'. The forum takes place from 26 to 30 January 2011. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστολή στους Financial Times έστειλε ο μεγαλοεπενδυτής, στην οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τη θέση τους στο κοινωνικό δίκτυο και ο ιδρυτής του και η COO. Η σχέση του Ζούκερμπεργκ με τον Τραμπ και τι προτείνει για το δίκτυο.

«O κ. Ζούκερμπεργκ θα έπρεπε να σταματήσει να στρεβλώνει την πραγματικότητα, με το να υποστηρίζει με ευλάβεια την κυβερνητική ρύθμιση (έτοιμος να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει φόρους, δήλωνε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου πριν από λίγες ημέρες).

Ο κ. Ζούκερμπεργκ δείχνει να δεσμεύεται σε κάποιου είδους αμοιβαίας βοήθειας προς τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα τον βοηθήσει να επανεκλεγεί. Το Facebook δεν χρειάζεται να περιμένει την κυβερνητική ρύθμιση για να σταματήσει να δέχεται οποιαδήποτε πολιτική διαφήμιση το 2020, μέχρι και μετά τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου. Εάν υπάρχει αμφιβολία για το αν μία διαφήμιση είναι πολιτική, θα πρέπει να προτιμήσει μία πιο επιφυλακτική στάση και να αρνηθεί να τη δημοσιεύσει. Είναι απίθανο το Facebook να ακολουθήσει αυτή την πορεία.

Γι’ αυτό, επαναλαμβάνω την πρότασή μου, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Σέριλ Σάντμπεργκ πρέπει να απομακρυνθούν από τον έλεγχο του Facebook (Είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζω την κυβερνητική ρύθμιση στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων).

Τζορτζ Σόρος,

Παρίσι, Γαλλία»