Σόρος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να καταστρέψει τον κόσμο

«Ο,τι θα μπορούσε να πάει στραβά πήγε» αναφέρει χαρακτηριστικά σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην Washington Post.

Καθώς ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος κάθεται στη σουίτα του ξενοδοχείου του στη Ζυρίχη, θρηνεί τον κατήφορο που έχει πάρει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια: «Ο,τι θα μπορούσε να πάει στραβά πήγε» αναφέρει χαρακτηριστικά σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».

Η αγαπημένη του προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παγκοσμιοποίηση που ασπάζεται ο Σόρος. «Ο Τραμπ είναι έτοιμος να καταστρέψει τον κόσμο» αναφέρει, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση στην οποία κάποτε εναπόθετε τις ελπίδες του σήμερα παλεύει με τους δαίμονές της: Την απώλεια ενός κράτους-μέλους της (Βρετανία) αλλά και το διογκούμενο αντιμεταναστευτικό αίσθημα.

Ο 87χρονος επιζών του Ολοκαυτώματος, που έχει διαθέσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του για την προώθηση των φιλελεύθερων αξιών σε ολόκληρο τον κόσμο, σήμερα βλέπει αυτόν τον κόσμο να κατακλύζεται από ένα κύμα εθνικισμού το οποίο σαρώνει τα πάντα, κυρίως ζητήματα που κάποτε με τόσο σθένος ο ίδιος υποστήριζε.