«Σώστε μας! Είμαστε σε ένα πλοίο και νομίζω ότι βυθιζόμαστε!»

Η πρώτη κλήση που έγινε από το βυθιζόμενο οχηματαγωγό στη Νότια Κορέα ανήκει σε ένα μικρό αγόρι που αγνοείται. 

Ένα μικρό αγόρι, το επίθετο του οποίου είναι Τσόι, ήταν το πρώτο που ειδοποίησε για το πλοίο που βυθίστηκε στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Το αγόρι, που επέβαινε στο πλοίο, κάλεσε την πυροσβεστική στις 8.52 π.μ την ημέρας που βυθίστηκε, τρία λεπτά μετά την τελευταία στροφή που πραγματοποίησε.

«Σώστε μας! Βρισκόμαστε σε ένα πλοίο που νομίζω ότι βυθίζεται», είπε το αγόρι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Το αγόρι κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 119 κι από εκεί τον πέρασαν στην πυροσβεστική. Η κλήση διαβιβάστηκε στην ακτοφυλακή δύο λεπτά αργότερα και ακολούθησαν περίπου 20 άλλες στην πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με δήλωση αξιωματικού της πυροσβεστικής στο Ρόιτερς.

Η πρώτη κλήση την ώρα που ξεκίνησε να βυθίζεται το πλοίο την περασμένη Τετάρτη έγινε από ένα αγόρι η φωνή του οποίου έτρεμε και ακουγόταν ότι επρόκειτο για κάτι επείγον, δήλωσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής στο τηλεοπτικό δίκτυο MBC. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, χρειάστηκε να περάσει λίγος χρόνος ώστε να διακριβωθεί για ποιο πλοίο επρόκειτο καθώς το αγόρι βρισκόταν σε σύγχυση. Ο αξιωματικός της πυροσβεστικής τού ζήτησε να δώσει το τηλέφωνο στον καπετάνιο και το αγόρι απάντησε: «Εννοείτε τον καθηγητή;».

Η προφορά των λέξεων «καπετάνιος» και «καθηγητής» είναι παρεμφερής στα κορεατικά.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το χρονικό με τα τελευταία λεπτά του δυστυχήματος, όσο δηλαδή το πλοίο ήταν ακόμη σταθερό και έπλεε.

Το οχηματαγωγό Sewol πραγματοποίησε κλειστή και απότομη στροφή προς το νησί-θέρετρο Τζέζου στα ανοιχτά των νοτίων ακτών της κορεατικής χερσονήσου στις 8.49 π.μ και μέσα σε ένα λεπτό άρχισε να παίρνει κλίση. Μέχρι τις 8.55 π.μ, ήταν ακυβέρνητο και έγερνε προς τα αριστερά.

Το οχηματαγωγό Sewol πραγματοποιούσε δρομολόγιο ρουτίνας νοτίως του λιμανιού Ίντσεον προς το τουριστικό νησί Τζέζου.
Από τους 476 επιβαίνοντες οι 339 ήταν παιδιά και οι καθηγητές τους που πήγαιναν εκδρομή.

Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν και οι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί.

Διαβάστε περισσότερα: 

Ν. Κόρεα: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από το ναυάγιο