Σουλτς: «Στηρίζουμε την Ελλάδα για έξοδο από την κρίση»

Σουλτς: «Στηρίζουμε την Ελλάδα για έξοδο από την κρίση»

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Θέματα που σχετίζονται με την ελληνική προεδρία της ΕΕ, όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια, συζήτησαν Μάρτιν Σουλτς και Αντώνης Σαμαράς.

Στο περιθώριο των συζητήσεων αυτών, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δήλωσε τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση που «προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να διορθώσει τα δημοσιονομικά στοιχεία».

Ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα πετύχει η χώρα το πρωτογενές πλεόνασμα και τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια της Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ελληνική προεδρία θα εργαστεί από κοινού με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Βασικές προτεραιότητες είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. «Χαίρομαι που ο κ. Σουλτς είναι πάντα υπέρ πολιτικών ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εξέρχεται από μια κρίση χωρίς προηγούμενο και παρά τις πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες υπάρχει αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων για ένα κοινό μέλλον για όλους. Ένα μέλλον, είπε, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και την ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης: Ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες για να προλάβει την τρόικα