S&P: Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον μεγάλο κίνδυνο

S&P: Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον μεγάλο κίνδυνο

Η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο αλλά απέχει από τα προ κρίσης επίπεδα. 

Συγκρατημένος φαίνεται στις εκτιμήσεις του για την ελληνική οικονομία, ο επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων της Standard & Poor’s Moritz Kraemer σε συνέντευξη του στο Reuters. Όπως δηλώνει η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο αλλά εξακολουθεί να απέχει αρκετά από τα προ κρίσης επίπεδα.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης διατηρεί σε βαθμίδα υψηλής επισφάλειας την Ελλάδα, καθώς ο δρόμος που έχει να διανύσει η ελληνική οικονομία είναι μακρύς. Όπως σημειώνει, τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται έντονη μεταβλητότητα στην τιμολόγηση των ελληνικών κρατικών τίτλων στις αγορές, με τα ελληνικά ομόλογα να έχουν λάβει τιμές που κυμαίνονται από την αποτίμηση κινδύνου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη μέχρι και την επαναφορά τους σχεδόν στα προ κρίσης επίπεδα.
Βέβαια, δεν παραλείπει να διευκρινίσει πως η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που ήταν πριν αρχίσει η κρίση.

«Η οικονομία βρίσκεται ένα περίπου τρίμηνο πίσω, η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε ιστορικά επίπεδα…αλλά βεβαίως αυτό δεν αναιρεί τα όσα μέχρι στιγμής έχει επιτύχει η Ελλάδα. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μεγάλος και μπροστά, ως εκ τούτου η S&P διατηρεί σε βαθμίδα υψηλής επισφάλειας την Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη: Η Standard & Poor’s βάζει καλό βαθμό στην Ελλάδα