S&P: Το αξιόχρεο της Samsung δεν επηρεάζεται από το σκάνδαλο

S&P: Το αξιόχρεο της Samsung δεν επηρεάζεται από το σκάνδαλο
Photo:

Το αξιόχρεο της Samsung δεν επηρεάζεται από τη σύλληψη του αντιπροέδρου της, καθώς η επίπτωση θα είναι περιορισμένη σε αυτό το στάδιο.

Το αξιόχρεο της νοτιοκορεατικής εταιρείας Samsung Electronics δεν θα επηρεασθεί από τη σύλληψη του αντιπροέδρου της και φυσικού διαδόχου για την προεδρία της Λι Τζάε – Γιονγκ, που φέρεται ότι συμμετείχε σε σκάνδαλο διαφθοράς, δήλωσε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P.

Όπως ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του, το αξιόχρεο της Samsung δεν επηρεάζεται από τη σύλληψη του αντιπροέδρου της, καθώς η επίπτωση θα είναι περιορισμένη σε αυτό το στάδιο. «Το γεγονός αυτό δεν είναι πιθανόν να επηρεάσει τις κανονικές λειτουργίες της εταιρείας», σημείωσε ο οίκος, ο οποίος αναμένει ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις της εταιρείας το 2017, χάρη στην εύρωστη κερδοφορία της μονάδας ημιαγωγών.

Ο Λι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με πολλές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και της δωροδοκίας. Ο διάδοχος για την ηγεσία της Samsung είναι ύποπτος για την πληρωμή περίπου 38 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στην Πρόεδρο Παρκ Γκέουν-Χιε και την έμπιστή της Κόι Σον-Σιλ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που οδήγησε στην πρόταση μομφής κατά της Παρκ.

Η νομική ομάδα του Λι φέρεται ότι έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αντιπαροχή για τις χορηγίες (της εταιρείας) προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που ελέγχονται από την Κόι, αλλά οι ειδικοί κατήγοροι κατήγγειλαν τον ηγέτη δεύτερης γενιάς της Samsung ότι έδωσε τις χορηγίες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που έλαβε στην αμφιλεγόμενη συγχώνευση των δύο θυγατρικών της εταιρείας το 2015.