Σπάει ο «πάγος» μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν;

Σπάει ο «πάγος» μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν;

Συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών στο πλαίσιο της G20 στην Αγία Πετρούπολη την επόμενη εβδομάδα.

Θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση μεταξύ του Μπάρακ Ομπάμα και του Βλάντιμιρ Πούτιν, η σχέση των οποίων έχει περάσει από χίλια κύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, ενώ η συνάντηση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη

Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με την απόφαση του Πούτιν να χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. Η κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου έδωσε τη δυνατότητα στον Σνόουντεν να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία και διαρροή απόρρητων πληροφοριών των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης.

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτή την κίνηση του Πούτιν, ο Ομπάμα ανέβαλε τις συνομιλίες με τη Μόσχα, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν εν όψει της συνόδου κορυφής.

Ωστόσο, ο Κάρνεϊ κατέστησε σαφές πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα. «Είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πούτιν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρνεϊ.

Διαβάστε ακόμη: «Κρυφάκουγαν» ακόμη και τον ΟΗΕ