Σπάει στα δύο ο γίγαντας της Xerox Corp

Σπάει στα δύο ο γίγαντας της Xerox Corp

Στα βήματα του μεγάλου της ανταγωνιστή Hewlett Packard Enterprise η εταιρεία.

Η Xerox Corp ανακοίνωσε ότι θα διαχωριστεί σε δύο εταιρίες, όπου η μία θα αναλάβει τον τομέα συσκευών και μηχανημάτων και η άλλη τη μονάδα εξωτερικής ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών.

Η εταιρία κατασκευής εκτυπωτών και φωτοτυπικών μηχανημάτων θα δώσει στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Καρλ Άικαν, που έχει ποσοστό 8,13% στην εταιρία, τρεις θέσεις στο συμβούλιο της εταιρίας η οποία θα αναλάβει την εξωτερική ανάθεση επιχειρηματικών διαδικασιών.

Η Xerox, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% τους τελευταίους 12 μήνες, προσπαθεί να προχωρήσει σε αλλαγές, μεταθέτοντας το βάρος στο λογισμικό και τις υπηρεσίες καθώς η περικοπή δαπανών στις εταιρίες και η μεταστροφή σε φορητές συσκευές πλήττουν τη ζήτηση για εκτυπωτές.

Η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Hewlett Packard Enterprise επίσης διαχώρισε τις δραστηριότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες εταιρικού εξοπλισμού και υπηρεσιών προκειμένου να προσαρμοστεί στην μετά-PC εποχή.