Σπας καραμέλες στο Candy Crush; Δεν είσαι ο μόνος…

Σπας καραμέλες στο Candy Crush; Δεν είσαι ο μόνος…

Το παιχνίδι - εθισμός συμπλήρωσε μισό δισεκατομμύριο(!) downloads και ετοιμάζει εκπλήξεις για τους παίκτες του.

Το ότι το Candy Crush είναι ένα από τα πλέον εθιστικά παιχνίδια είναι γνωστό σε όσους μπήκαν στον πειρασμό να αρχίζουν να ασχολούνται μαζί του. Με αφορμή τον ένα χρόνο παρουσία του σε iPhone και iPad (σε συσκευές android κυκλοφόρησε ένα μήνα αργότερα στις 14 Δεκεμβρίου του 2012) η King, η εταιρεία που το δημιούργησε και το έριξε στην αγορά, έδωσε στην δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για την αποδοχή που έχει το Candy Crush:

-Έχουν πραγματοποιηθεί 500.000.000 download της εφαρμογής μέσω Facebook και κινητών συσκευών, αριθμός που το καθιστά ιστορικά ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα online παιχνίδια.
-Έως σήμερα έχουν παιχθεί περισσότερες από 150 δισεκατομμύρια πίστες.
-Ένας στους 23 λογαριασμούς του Facebook είναι συνδεδεμένος με το Candy Crush.
-61% των Βρετανών που είναι «κολλημένοι» με το παιχνίδι εθισμό δηλώνουν ότι το παίζουν κατά την διάρκεια που βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ 78% των Αμερικάνων την ώρα που χαζεύουν στην τηλεόραση!

Διαβάστε ακόμη: Candy Crush: Γλυκός εθισμός αξίας 500.000 ευρώ την ημέρα

Η «ώρα Candy Crush», ή αλλιώς ο χρονικός ορίζοντας όπου οι περισσότεροι συντονίζονται και προσπαθούν να σπάσουν καραμέλες είναι μεταξύ 6 με 9 κάθε βράδυ ενώ η πιο (αντι)παραγωγική ημέρα είναι η Κυριακή.

Εάν ανήκετε στην ομάδα τον πραγματικά εθισμένων που θέλουν να γιορτάσουν την ευτυχία που το Candy Crush μπηκε στην ζωή του μπορείτε να μοιραστείτε την χαρά σας σε Facebook και Twitter στην σελίδα #candycrush1year. Όπως και να έχει η εταιρεία για τις επόμενες εβδομάδες θα προσφέρει online δώρα σε όσους συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον στριφογυριστό δρόμο πίστα – πίστα.

Να όμως και κάποια στατιστικά, επίσης εντυπωσιακά, που μπορεί να τα γνωρίζει η King αλλά δεν θα τα συμπεριελάμβανε, όπως τα παραπάνω, ποτέ σε Δελτίο Τύπου της:

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ask your Target Market σε 1000 παίκτες του Candy Crush

-32% εξ αυτών έχουν αγνοήσει την οικογένεια τους ή φίλους τους για να παίξουν
-28% ανέφεραν ότι προσπαθούσαν να φτιάξουν τριάδες με καραμέλες εν ώρα εργασίας
-10% είπαν ότι έχουν καβγαδίσει με κάποιον για το χρόνο που σπαταλούν παίζοντας το παιχνίδι και
-30% παραδέχτηκαν ότι είναι «εθισμένοι» με το Candy Crush