SPD: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2020»!

SPD: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2020»!

Οι Σοσιαλδημοκράτες εγκαλούν την Άνγκελα Μέρκελ και επικαλούνται εκτιμήσεις της τρόικα για την Ελλάδα.

Την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση, έκανε ο εκπρόσωπος των σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάϊντερ.

Ο κ. Σνάϊντερ, μιλώντας στη Bild, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τα 10-11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, όπως υπολογίζει η γερμανική κυβέρνηση αλλά και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, στην περίοδο 2015-2020 η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ακριβώς, αλλά ασφαλώς θα πρόκειται για «διψήφιο νούμερο».

Το κενό προκύπτει από την παρατεινόμενη ύφεση και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει ο Κάρστεν Σνάϊντερ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ «να βάλει τα νούμερα στο τραπέζι όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει ο πολιτικός των σοσιαλδημοκρατών, και η τρόικα είχε αποφανθεί, κατά την τελευταία ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά άλλα 77 δισ μέχρι το 2020.

Διαβάστε ακόμη: Νέο πακέτο €10 δισ. «βλέπει» ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας