Spiegel: Καταρρέει δημοσκοπικά ο Α. Τσίπρας

Spiegel: Καταρρέει δημοσκοπικά ο Α. Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, το ποσοστό της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταρρέει στις δημοσκοπήσεις» είναι ο τίτλος υπό τον οποίο η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel αναφέρεται σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή».

«Οι Έλληνες εμφανίζονται όλο και πιο δυσαρεστημένοι από τον αριστερό πρωθυπουργό τους Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το ποσοστό της δημοτικότητας του κόμματός του μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», γράφει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επιχειρεί να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης: «Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει τώρα τον λογαριασμό για τη σκληρή πολιτική λιτότητας των περασμένων μηνών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αριστερός του συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν σημαντικά στις δημοσκοπήσεις. Από το 35,5% στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στο 17,5% σήμερα».

Διαβάστε επίσης: DW: Οι Γερμανοί βλέπουν ένα «θερμό» φθινόπωρο για την Ελλάδα